O nas


Zakład Cukierniczy Delicja powstał dzięki ogromnej determinacji, pracowitości oraz wiedzy obejmującej najściślej strzeżone arkana sztuki cukierniczej – technologa i mistrza cukiernictwa w jednym czyli Annie Bratuszewskiej, dziś właściciela prężnie rozwijającego się Zakładu Cukierniczego,  którego początki datuje się na rok 1997. Właśnie wtedy, w małym zakładzie produkcyjnym, mieszczącym się w kamienicy przy ul. Rewolucji w Łodzi, dzisiejszy mistrz poznawał tajniki i kunszt cukiernictwa pod okiem ówczesnego szefa Bolesława Kosmalskiego, liczącej się postaci w branży cukierniczej tamtych lat. Tam też zrodziła się myśl stworzenia własnej linii produkcyjnej.

01 stycznia 2000 roku Anna Bratuszewska uruchamiała własny,  samodzielnie prosperujący Zakład Cukierniczy pod nazwą Delicja, w którym zgromadziła ogromne doświadczenie procentujące do dziś.

W lutym 2003 roku Anna Bratuszewska zdobywa tytuł (dyplom) Mistrza Cukiernictwa, a dwa lata później w 2005 roku otwiera nową linie produkcyjną, gdzie wytwarzane są ciasta deserowe. Dziś można stwierdzić że, to właśnie one stały się  wizytówką firmy.

Cukiernia od 3 grudnia 2012r. przeniosła swoją siedzibę do nowo wybudowanego zakładu przy ulicy Brzezińskiej 230B.

Obecnie zakład zaopatruje w swoje wyroby około 120 odbiorców na terenie Łodzi,  województwa i kraju. Nasze słodkości dostarczamy zarówno do małych, rodzinnych sklepów jaki i sieci handlowych: Polomarket, Fresmarket, Primus, Stokrotka.  Dzięki współpracy z hurtowniami   mogą się również nimi cieszyć klienci w Anglii i Belgii.