Dokument bez tytułu

Zakład Cukierniczy DELICJA powstał dzięki ogromnej determinacji, pracowitości oraz wiedzy obejmującej najściślej strzeżone arkana sztuki cukierniczej - technologa i mistrza cukiernictwa w jednym czyli Annie Bratuszewskiej, dziś właściciela prężnie rozwijającego się zakładu cukierniczego którego początki datuje się na rok 1997. Właśnie wtedy w małym zakładzie produkcyjnym, mieszczącym się w kamienicy przy ul. Rewolucji w Łodzi, dzisiejszy mistrz poznawał tajniki i kunszt cukiernictwa pod okiem ówczesnego szefa Bolesława Kosmalskiego, liczącej się postaci w branży cukierniczej tamtych lat. Tam też zrodziła się myśl stworzenia własnej lini produkcyjnej przez Annę Bratuszewską. 01 stycznia 2000 roku otworzyła ona własny, samodzielnie prowadzony zakład, na fundamentach powstałego wcześniej zakładu cukierniczego w którym zgromadziła ogromne doświadczenie procentujące do dziś.


W lutym 2003 roku Anna Bratuszewska zdobywa tytuł (dyplom) Mistrza Cukiernictwa, a dwa lata później w 2005 roku otwiera nową linie produkcyjną, gdzie wytwarzane są ciasta deserowe. Po upływie pięciu lat od tamtego czasu można stwierdzić że stały się one wizytówką firmy.


Cukiernia od 3. Grudnia 2012r. przeniosła swoją siedzibę do nowo wybudowanego zakładu przy ulicy Brzezińskiej 230b. Obecnie zakład zaopatruje w swoje wyroby około 90 odbiorców na terenie Łodzi i województwa w tym takie sieci handlowe jak Polomarket, Primus, Freshmarket.


www.retaxonline.pl